11.07.2007.
Sazivanje vanredne Skupštine akcionara - Jaffa fabrika biskvita a.d. Crvenka

Izveštaj je sačinjen u skladu sa odredbama člana 64. Zakona o tržištu hartija od vrednosti i drugih finansijskih instrumenata ('Službeni glasnik RS' br. 47/2006) i odredbama člana 6., 7. i 8. Pravilnika o sadržini i načinu izveštavanja javnih društava i obaveštavanju o posedovanju akcija sa pravom glasa ('Službeni glasnik RS' br. 100/2006 i 116/2006).



Vanredna Skupština akcionara Akcionarskog društva 'Jaffa' Fabrika biskvita Crvenka održaće se dana 25.05.2007.godine (petak) sa početkom u 12,00 časova u sedištu Akcionarskog društva 'Jaffa' Fabrika biskvita Crvenka, ul. Maršala Tita br. 245.



Razlog sazivanja Vanredne Skupštine akcionara je donošenje odluka o zaključenju pravnih poslova raspolaganja imovinom velike vrednosti u smislu odredaba člana 442. i 443. Zakona o privrednim društvima.



Za Vanrednu Skupštinu akcionara predlaže se sledeći



DNEVNI RED



1. Donošenje odluke o odobravanju zaključenja pravnog posla raspolaganja imovinom velike vrednosti - uspostavljanje solidarnog jemstva 'Jaffa' AD Crvenka za obaveze privrednog društva AD 'Umka' Fabrika kartona Umka na osnovu ugovora o dugoročnom kreditu u iznosu od EUR 10.000.000,00

2. Donošenje odluke o odobravanju zaključenja pravnog posla raspolaganja imovinom velike vrednosti - uspostavljanje solidarnog jemstva 'Jaffa' AD Crvenka za obaveze privrednog društva 'Avala Ada' AD Beograd na osnovu ugovora o dugoročnom kreditu u iznosu do EUR 50.000.000,00



Uslovi pravnog posla pod tačkom 1. predloženog dnevnog reda:

Uspostavljanje solidarnog jemstva privrednog društva 'Jaffa' AD Crvenka za obaveze privrednog društva AD 'Umka' Fabrika kartona Umka na osnovu ugovora o dugoročnom kreditu koji se zaključuje između 'Komercijalna banka' ad Beograd kao davaoca kredita i AD 'Umka' Fabrika kartona Umka kao korisnika kredita, u iznosu od EUR 10.000.000,00, sa rokom vraćanja kredita od 7 godina i kamatnom stopom: tromesečni EURIBOR + 2,5% godišnje, radi refinansiranja odobrenih kredita.

Upravni odbor preporučuje Skupštini akcionara da odobri zaključenje napred navedenog pravnog posla raspolaganja imovinom velike vrednosti obzirom da se odobrenjem ovog pravnog posla stavlja u povoljniji ekonomski položaj privredno društvo AD 'Umka' Fabrika kartona Umka, jer 'Komercijalna banka' ad Beograd nudi povoljnije uslove kreditiranja u odnosu na kredite odobrene od strane 'Hypo Alpe-Adria-Bank' AD Beograd privrednom društvu AD 'Umka' Fabrika kartona Umka, koji treba da se refinansiraju sredstvima kredita koji je predmet ove preporuke, a što je sve i u interesu 'Jaffa' AD Crvenka kao akcionaru ovog privrednog društva.



Uslovi pravnog posla pod tačkom 2. predloženog dnevnog reda:

Uspostavljanje solidarnog jemstva privrednog društva 'Jaffa' AD Crvenka za obaveze privrednog društva 'Avala Ada' AD Beograd na osnovu ugovora o dugoročnom kreditu u iznosu do EUR 50.000.000,00, sa maksimalnom kamatnom stopom: EURIBOR + 3,15% na godišnjem nivou, radi obezbeđivanja sredstava za kupovinu profitabilnih privrednih subjekata.

Upravni odbor preporučuje Skupštini akcionara da odobri zaključenje napred navedenog pravnog posla raspolaganja imovinom velike vrednosti, obzirom da će se uspostavljanjem solidarnog jemstva od strane 'Jaffa' AD Crvenka omogućiti bolji uslovi za odobravanje kredita privrednom društvu 'Avala Ada' AD Beograd. 'Avala Ada' AD Beograd ima ekonomski interes za kupovinu kapitala, odnosno većinskog paketa akcija profitabilnih privrednih subjekata, a naročito onih čija je delatnost kompatibilna sa proizvodnim programom 'Avala Ada' AD Beograd, što je sve i u interesu 'Jaffa' AD Crvenka kao akcionaru ovog privrednog društva.



Obaveštenje o pravima nesaglasnih akcionara:

Akcionar ima pravo da ne prihvati zaključenje predmetnih ugovora i može da traži od 'Jaffa' AD Crvenka plaćanje iznosa jednakog tržišnoj vrednosti njegovih akcija ako glasa protiv ili se uzdrži od glasanja za napred navedene pravne poslove raspolaganja imovinom velike vrednosti, o čemu je imao pravo glasa (nesaglasni akcionar).

Svaki akcionar koji namerava da koristi svoje pravo na traženje otkupa svojih akcija dužan je da pre odlučivanja na sednici Skupštine akcionara u prekluzivnom roku od 30 dana uputi 'Jaffa' AD Crvenka pisano obaveštenje o nameri da koristi to pravo ako se na Skupštini donesu predmetne odluke.

Akcionar koji ne uputi ovo obaveštenje u prekluzivnom roku od 30 dana ili koji glasa za predložene odluke, nema pravo na otkup akcija u skladu sa odredbama Zakona o privrednim društvima.

Ukoliko Skupština akcionara donese napred navedene odluke, svi akcionari koji su podneli obaveštenje o nameri traženja otkupa akcija od 'Jaffa' AD Crvenka, dužni su da pošalju 'Jaffa' AD Crvenka pisani zahtev za otkup akcija sa navođenjem svog imena, odnosno poslovnog imena, prebivališta, odnosno sedišta i broja i klase akcija čiji se otkup zahteva, u roku od 30 dana od dana donošenja odluka Skupštine.

Po prijemu zahteva nesaglasnih akcionara, 'Jaffa' AD Crvenka plaća akcije u vrednosti za koju veruje da je tržišna vrednost, u roku od 30 dana računajući od dana prijema njihovih zahteva.

U smislu odredaba člana 445. stav 1. Zakona o privrednim društvima, tržišna vrednost akcija jeste njihova prosečna cena koja se redovno objavljuje na berzi ili drugom odgovarajućem tržištu u periodu koji neposredno prethodi danu za koji se utvrđuje, a koji nije kraći od tri niti duži od šest meseci.

Tržišna vrednost akcija utvrđuje se odlukom Upravnog odbora 'Jaffa' AD Crvenka u skladu sa Zakonom.

Ako akcionar smatra da je plaćeni iznos njegovih akcija niži od tržišne vrednosti akcija utvrđene u skladu sa zakonom ili ako 'Jaffa' AD Crvenka propusti da izvrši plaćanje naknade, ima pravo da podnese zahtev za procenu vrednosti akcija od strane nadležnog suda, podnošenjem takvog zahteva sudu u roku od 30 dana od dana isplate ili od dana eventualne docnje u isplati.



Uslovi za učestvovanje u radu Skupštine akcionara:

Dan utvrđenja akcionara je 23.04.2007.godine, kada se donosi odluka o sazivu Vanredne Skupštine akcionara.

Pravo neposrednog učešća na Skupštini akcionara ima akcionar ili punomoćnik akcionara, koji poseduje, odnosno zastupa najmanje 5.000 akcija/glasova.

Akcionar može da glasa lično ili preko jednog punomoćnika.

Obrazac punomoćja može se preuzeti u sedištu 'Jaffa' AD Crvenka (Služba za pravne, kadrovske i opšte poslove), u radno vreme Društva, a isti će biti dostupan i na internet stranici Društva: www.jaffa-ad.com i www.jaffa-ad.co.yu, počev od 25.04.2007.godine.

Punomoćja radi zastupanja na Skupštini akcionara se moraju predati u 'Jaffa' AD Crvenka najkasnije tri dana pre dana zakazanog za održavanje Skupštine, odnosno najkasnije dana 22.05.2007.godine.

Na Skupštinu akcionara se pozivaju predsednik Upravnog odbora, predsednik Nadzornog odbora i zaposleni iz stručnih službi koji će izveštavati o pojedinim pitanjima dnevnog reda.



Predlozi odluka:

Na Vanrednoj Skupštini akcionara glasa se, odnosno odlučuje o odobrenju zaključenja pravnih poslova raspolaganja imovinom velike vrednosti.



Tačka 1. PREDLOG ODLUKE



Na osnovu člana 290. stav 1. tačka 2. i člana 443. stav 4. Zakona o privrednim društvima ('Službeni glasnik RS' br. 125/2004), kao i člana 34. stav 1. tačka 2. i stav 2. Ugovora o organizovanju Akcionarskog društva 'Jaffa' Fabrika biskvita Crvenka br. 1877/5 od 30.06.2006.godine, Skupština akcionara Akcionarskog društva 'Jaffa' Fabrika biskvita Crvenka, kvalifikovanom većinom, donosi



O D L U K U



Odobrava se zaključenje pravnog posla raspolaganja imovinom velike vrednosti - uspostavljanje solidarnog jemstva privrednog društva 'Jaffa' AD Crvenka za obaveze privrednog društva AD 'Umka' Fabrika kartona Umka na osnovu ugovora o dugoročnom kreditu koji se zaključuje između 'Komercijalna banka' ad Beograd kao davaoca kredita i AD 'Umka' Fabrika kartona Umka kao korisnika kredita, u iznosu od EUR 10.000.000,00, sa rokom vraćanja kredita od 7 godina i kamatnom stopom: tromesečni EURIBOR + 2,5% godišnje, radi refinansiranja odobrenih kredita.



Tačka 2. PREDLOG ODLUKE



Na osnovu člana 290. stav 1. tačka 2. i člana 443. stav 4. Zakona o privrednim društvima ('Službeni glasnik RS' br. 125/2004), kao i člana 34. stav 1. tačka 2. i stav 2. Ugovora o organizovanju Akcionarskog društva 'Jaffa' Fabrika biskvita Crvenka br. 1877/5 od 30.06.2006.godine, Skupština akcionara Akcionarskog društva 'Jaffa' Fabrika biskvita Crvenka, kvalifikovanom većinom, donosi



O D L U K U



Odobrava se zaključenje pravnog posla raspolaganja imovinom velike vrednosti - uspostavljanje solidarnog jemstva privrednog društva 'Jaffa' AD Crvenka za obaveze privrednog društva 'Avala Ada' AD Beograd na osnovu ugovora o dugoročnom kreditu u iznosu do EUR 50.000.000,00, sa maksimalnom kamatnom stopom: EURIBOR + 3,15% na godišnjem nivou, radi obezbeđivanja sredstava za kupovinu profitabilnih privrednih subjekata.



Objavljivanje obaveštenja o Vanrednoj Skupštini akcionara:

Obaveštenje - poziv za Vanrednu Skupštinu akcionara, koje obavezno sadrži vreme i mesto održavanja sednice Skupštine, opis razloga zbog kog se saziva sednica Skupštine, predlog dnevnog reda sednice Skupštine sa naznakom pitanja o kojima se glasa na Skupštini i predloga odluka o kojima se odlučuje na toj sednici, objavljuje se bez prekida na internet stranici Društva: www.jaffa-ad.com i www.jaffa-ad.co.yu, najkasnije 30 dana pre dana održavanja Skupštine, kao i u najmanje jednom dnevnom listu koji se distribuira na teritoriji Republike Srbije u tiražu od najmanje 100.000 primerka, najkasnije 30 dana pre dana održavanja sednice Skupštine, a u skladu sa članom 281. stav 4. i 6. i članom 443. stav 1. tačka 2. Zakona o privrednim društvima, kao i članom 13. stav 2. alineja 2. i članom 32. stav 1. osnivačkog akta 'Jaffa' AD Crvenka.



Izveštaj o bitnom događaju se objavljuje u dnevnom listu 'Politika' dana 25.04.2007.godine, na veb sajtu Akcionarskog društva 'Jaffa' Fabrika biskvita Crvenka: www.jaffa-ad.com i www.jaffa-ad.co.yu, a istovremeno se dostavlja i Komisiji za hartije od vrednosti i organizatoru tržišta.





'JAFFA' AD CRVENKA

PREDSEDNIK UPRAVNOG ODBORA

mr Dragan Vasiljević s.r.







Vrednost998,23
Promena-4,28
% -0,43%
23.04.2024. 14:01:01Detaljnije
EUR/RSD117,1661
USD/RSD109,9635
Izvor NBS, 23.04.2024.
Tržišna kapitalizacija - 23.04.2024.
450.345.078.248 RSD
3.843.646.569 EUR
Vesti sa Berze
04.04.2024.
BELEXsentiment za april 2024. godine
01.04.2024.
BELEX Monthly Report - March 2024.- 01.04.2024.
27.03.2024.
Sazivanje redovne sednice Skupštine Beogradske berze
Poslednje vesti
23.04.2024.
Ažurirani informatori - 23.04.2024
23.04.2024.
Najava dostavljanja kvartalnog izveštaja za I kvartal 2024. godine - Metalac a.d. , Gornji Milanovac
23.04.2024.
Najava dostavljanja Godišnjeg izveštaja za 2023. godinu - Metalac a.d. , Gornji Milanovac
23.04.2024.
Godišnji izveštaj za 2023. godinu - Srbijaput a.d. , Beograd
23.04.2024.
Sazivanje Skupštine akcionara - Vojvodina a.d., Novi Sad