30.03.2020.
PRIVREMENA ORGANIZACIJA POSLOVANJA BERZE - 30.03.2020.

Poštujući mere Vlade Republike Srbije u sprečavanju širenja korona virusa, te relevantne propise i preporuke o organizaciji poslovanja pravnih subjekata tokom vanrednog stanja, radi bezbedonosno-zdravstvene zaštite lica i u skladu sa raspoloživim kapacitetima, prilagodili smo se novonastaloj situaciji. Vodimo računa o zdravlju klijenata i zaposlenih.

Beogradska berza tokom trajanja vanrednog stanja uvela je izmenjen način rada i komunikacije.

Obustavljen je rad sa strankama putem neposrednog kontakta, kao i prijem pošte ličnom dostavom do dana prestanka vanrednog stanja. Radno vreme stručnih službi Berze ostaje nepromenjeno. Rad stručnih službi Berze organizovan je radom zaposlenih Berze u prostorijama sedišta Berze i radom od kuće.

PRIJEM POŠILJKI - Pošiljke se Berzi upućuju u elektronskom formatu na e-mail post@belex.rs. Zahtev za rešavanje/odlučivanje Berze - da bi Berza po istom postupala, isti mora biti dostavljen u digitalizovanoj formi originalnog pismena, ili potpisan kvalifikovanim elektronskim potpisom i obavezno sadržati podatke o osobi za kontakt po predmetu rešavanja/odlučivanja. Ostala pismena - u slučaju nemogućnosti kvalifikovanog potpisa pismena iz razumnih razloga, isto mora sadržati podatke na osnovu kojih je moguće identifikovati pošiljaoca, te voditi elektronsku komunikaciju sa istim. Izuzetno, pismeno se može uputiti Berzi i putem PTT na adresu sedišta Berze (Beograd, Omladinskih brigada br. 1.). Zbog uvođenja promena u organizaciji i opsegu usluga PTT, kao i privremene organizacije Berze, u zavisnosti od razvoja situacije i u skladu sa nalozima i preporukama nadležnih državnih organ, dostava i preuzimanje pošiljki upućenih Berzi u PTT je periodična i svedena je na najmanju moguću meru. Zbog odabira upućivanja pošiljke Berzi putem PTT, Berza ne može snositi posledice svog neblagovremenog postupanja u rokovima propisanim ili određenim u skladu sa relevantnim propisima.

POSTUPANJE PO PRISPELIM PISMENIMA – Sva elektronska pošiljka pristigla na post@belex.rs, bez odlaganja elektronski se raspoređuje i stavlja u rad stručnim službama Berze. Pošiljke pristigle putem PTT, Berza periodično preuzima u (za sada promenjenoj poslovnici) PTT i nakon digitalizacije pošiljki (PDF), iste stavlja u rad elektronskom distribucijom istih stručnim službama Berze. Berza će u skladu sa raspoloživim ljudskim i tehničkim kapacitetima u uslovima vanrednog sanja, učiniti sve da u najkraćem roku postupa po dostavljenim joj pismenima. Ukoliko rešavanje/odlučivanje po predmetu pismena uključuje ovlašćenja statutarnih organa, komisija ili tela Berza, a iz objektivnih razloga tokom vanrednog stanja nije moguće organizovati njihovo sazivanje/rad, isto se odlaže do nastupanja uslova za uredan rad. Smatraće se da su uslovi za uredan rad nastupili najkasnije prestankom vanrednog stanja.

DISTRIBUCIJA PISMENA - Sva dokumenta/pismena nastala u radu, Berza distribuira primaocima, bez odlaganja, elektronski, u PDF formatu, bez potpisa i overe pečatom Berze, sa svoje registrovane e-mail adrese post@belex.rs, na e-mail adresu primaoca registrovanu u APR, odnosno Berzi (za međusobnu službenu komunikaciju). Dostava štampanog formata dokumenta Berze odlaže se do (najkasnije) dana prestanka vanrednog stanja. Rešenja/odluke Berze dostavljaju se shodno dostavljanju ostalih pismena, isključivo elektronskim putem na registrovanu e-adresu primaoca, a u slučaju odsustva registrovane e-mail adrese, dostava rešenja u štampanom formatu se odlaže. Dostavljanje rešenja u štampanom formatu i radnje obaveštavanja o istom, od kojih počinje da teče rok određen rešenjem, smatraće se u smislu primene propisa izvršenim kada istekne 15 dana od dana prestanka vanrednog stanja, te će se rok smatrati proteklim kad istekne 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

O izmenama u privremenoj organizaciji poslovanja Berze, te datumu početka redovnog poslovanja Berze, bićete blagovremeno obavešteni putem internet stranice Berze. Bliže informacije o gore navedenom, možete dobiti putem e-mail adrese post@belex.rs.

Hvala na razumevanju!

BEOGRADSKA BERZA

dokument

Vrednost1.006,10
Promena7,87
% 0,79%
24.04.2024. 14:01:01Detaljnije
EUR/RSD117,1643
USD/RSD109,4482
Izvor NBS, 24.04.2024.
Tržišna kapitalizacija - 24.04.2024.
455.376.144.735 RSD
3.886.645.887 EUR
Vesti sa Berze
04.04.2024.
BELEXsentiment za april 2024. godine
01.04.2024.
BELEX Monthly Report - March 2024.- 01.04.2024.
27.03.2024.
Sazivanje redovne sednice Skupštine Beogradske berze
Poslednje vesti
24.04.2024.
Sazivanje Skupštine akcionara - Sloga a.d. , Kać
24.04.2024.
Ažurirani informatori - 24.04.2024
24.04.2024.
Sazivanje Skupštine akcionara - Philip Morris Operations a.d. , Niš
24.04.2024.
Najava dostave ažuriranog Informatora - NIS a.d., Novi Sad
24.04.2024.
Sazivanje Skupštine akcionara - Rapid a.d. , Beograd