View Upgrade in Belgrade LinkedIn profile LinkedIn
English
Beogradska BerzaWood & Company
UPGRADE IN BELGRADE 2017 - 15th Conference

Panelisti

Dubravka Negre

Dubravka Negre

Evropska investiciona banka, direktorka Kancelarije

Dubravka Nègre has been heading the European Investment Bank’s Regional Representation for the Western Balkans since August 2016. EIB, European Union’s bank, is the world’s largest multilateral bank and one of the largest lenders in the Western Balkans with close to EUR 9 billion of the committed financing in the last 15 years.
Prior to coming to Belgrade, Dubravka was responsible for EIB’s Public-Private Partnerships and Project Finance operations in Ireland, France, UK, and Benelux. She closed financings for projects in the renewable energy, road transport as well as the healthcare, among others.
She negotiated and executed the first Public-Private Partnership in Croatia. For this project, she won Project Finance Deal of the Year and EMEA Finance Magazine European Deal 2013 in London.
Dubravka led EIB operations in Albania, FYROM, Montenegro, Serbia and Slovenia. Between 2004 and 2013, she appraised, negotiated and signed numerous transactions in education, energy, health, R&D, telecommunications and transport.
She wrote several research papers in the field of Public-Private Partnerships.
Before joining EIB, Dubravka worked as a Television Producer for Cable News Network International (CNNI), covering conflicts, including the war in Afghanistan. She won an award from the US National Academy of Television, Arts and Sciences.
She graduated Finance and Banking at the Faculty of Economics in Belgrade, and holds Master degree in International Finance and Management from SDA Bocconi University in Milan and Anderson School of Management in Los Angeles.
Dubravka speaks fluently English, French, Italian and Serbian. She is married with two children.

Aleksandra Vukosavljević

Aleksandra Vukosavljević

EBRD, direktor, Finansijski sektor

Aleksandra Vukosavljević je senior bankar u Evropskoj banci za obnovu i razvoj u sektoru finansijskih institucija za zapadni Balkan u kancelariji u Beogradu. Aleksandra je prvenstveno koordinator EBRD investicija u finansijski sektor u Srbiji.
Aleksandra ima preko 15 godina iskustva u bankarskom i finansijskom sektoru. Pre dolaska u EBRD, radila je u PricewaterhouseCoopers gde je učestvovala u mnogim značajnim merdžerima i akvzicijama, revizijama i forenzičkim revizijama u finansijskom sektoru na zapadnom Balkanu.
Takođe je bila na čelu sektora za investiciono bankarstvo i istraživanja u Raiffeisen banci a.d. Srbija, gde je bila aktivno uključena u proces donošenja odluka u postupcima plasiranja imovine banke i upravljanja aktivom podružnica (članica investicionih odbora u dobrovoljnom penzionom i investicionom fondu).
Gospođica Vukosavljević je državljanka Srbije, diplomirala je na Univerzitetu u Beogradu na Fakultetu organizacionih nauka. Završila je Program za razvoj menadžmenta Raiffeisen bankarske grupacije iz Austrije. Aleksandra je član Udruženja ovlašćenih računovođa u Velikoj Britaniji i Portfolio Menadžer licenciran od strane Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije.

Jasna Atanasijević

Jasna Atanasijević

Republički sekretarijat za javne politike, v.d. direktora

Jasna Atanasijević je na mestu v.d. direktora Sekretarijata za javne politike Vlade Republike Srbije od avgusta 2014. godine gde se bavi uspostavljanjem stručnog tela u centru Vlade za podršku planiranju i koordinaciji javnih politika i kvalitetu propisa na osnovu većeg oslanjanja na analize i podatke, kao i reformom planiranja u okviru državne uprave. Kao docent na Univerzitetu u Novom Sadu, Prirodno matematičkom fakultetu – Departmanu za matematiku i informatiku, predaje Finansije i Matematičke osnove ekonomije. Od 2009. do 2014 godine, radila je kao glavni Ekonomista u Hypo Alpe-Adria banci u Srbiji. U prethodnom periodu radila je kao istraživač u Fondaciji za razvoj ekonomske nauke (FREN) baveći se njenim uspostavljanjem na Ekonomskom fakultetu u periodu od 2004.do 2008. i kao konsultant u KPMG Beograd.
Diplomirala je finansije i bankarstvo na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, stekla master iz bankarstva i finansija na Fakultetu društvenih nauka u Tuluzu i titulu doktora nauka iz ekonomije na Univerzitetu Sorbona Pariz 1 u Francuskoj. Autor je brojnih radova iz primenjene ekonomije objavljenih u uglednim domaćim i stranim časopisima, kao i stručnih izveštaja iz oblasti ekonomije i finansija. Bila je urednik ili saradnik u nekoliko stručnih publikacija iz oblasti makroekonomije, poslovne ekonomije i finansija. Od decembra 2015. godine, član je predsedništva Saveza Ekonomista Srbije. Tečno govori engleski i francuski,a služi se sa još nekoliko stranih jezika.

Sandra Rodić

Sandra Rodić

USAID Projekat za bolje uslove poslovanja, ekspert za razvoj finansijskog tržišta

Sandra Rodić radi kao ekspert za razvoj finansijskog tržišta za USAID Projekat za bolje uslove poslovanja (BEP), koji u Srbiji sprovodi kompanija Cardno Emerging Markets USA Ltd. USAID BEP pruža podršku Vladi Srbije za unapređenje konkurentnosti srpske privrede u celini, i to poboljšavanjem kvaliteta propisa u privredi, jačanjem upravljanja javnim finansijama i podsticanjem razvojem finansijskog tržišta u Srbiji. Tokom poslednjih sedam godina Sandra predvodi aktivnosti USAID BEP na prošrirenju pristupa izvorima finansiranja za mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP) kroz uvođenje nebankarskih finansijskih institucija, reformu programa državne podrške usmerenih na MMSP i formiranjem profesije pouzdanih procenitelja vrednosti nepokretnosti, čime će se unaprediti kvalitet procena vrednosti i omogućiti kreditorima da u njih imaju više poverenja.
Pre nego što se pridružila timu USAID BEP, Sandra je stekla desetogodišnje iskustvo u finansijama, uz dokazanu stručnost u izradi i upravljanju portfolio strategijama, i temeljno je upoznala tržišta kapitala jugoistočne Evrope i sveta.
Sandra je magistrirala ekonomske nauke na Univerzitetu u Beogradu i među prvim je nosiocima licence portfolio menadžera koju izdaje Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije

Nikola Altiparmakov

Nikola Altiparmakov

Fiskalni savet Republike Srbije, član

Nikola Altiparmakov je makroekonomista sa specijalizacijom u oblasti javnih finansija. Studirao je na vodećim međunarodnim univerzitetima, uklјučujući Kalifornijski Univerzitet Berkli u Sjedinjenim Državama i Toronto Univerzitet u Kanadi. Karijeru je započeo kao analitičar za javni dug u Upravi za trezor, da bi zatim preuzeo poziciju makroekonomskog analitičara pri Ministarstvu finansija. Zatim je radio kao ekonomski savetnik u Poreskoj upravi Srbij i fiskalni konsultant USAID-a na projektima penzijske reforme i ekonomskog razvoja Srbije. Objavio je veći broj akademskih radova iz oblasti penzijskog osiguranja i poreskih sistema u vodećim međunarodnim stručnim časopisima, u kojima obavlja funkciju recezenta po pozivu. Redovno objavljuje istraživačke radove iz oblasti fiskalne politike u refrentnim domaćim časopisima i stručnim konferencijama.

Sebastian Sosa

Sebastian Sosa

IMF, stalni predstavnik u Srbiji

Sebastian Sosa je stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji. Ranije je bio viši ekonomista za Španiju u Evropskom odeljenju. Takođe je radio u Sektoru za regionalne studije Odeljenja za zapadnu hemisferu, na istraživanjima i analizama makroekonomskih problema u Latinskoj Americi i na Karibima, a radio je i na brojnim zadacima u različitim državama u ovom regionu. Pre dolaska u MMF 2006. bio je asistent na Univerzitetu u Kaliforniji, Los Angeles (UCLA) i profesor makroekonomije na Universidad de la Republica, kao i istraživač u Centru za studije ekonomskih i socijalnih pitanja (CERES), u Urugvaju. Njegove stručne oblasti i oblasti interesovanja uključuju međunarodnu makroekonomiju i finansije, a objavio je i nekoliko akademskih i strateških radova u knjigama i ekonomskim časopisima. Doktorirao je ekonomiju na UCLA 2006. godine.

Predrag Dedeić

Predrag Dedeić

Komisija za hartije od vrednosti, predsednik

Predrag Dedeić je diplomirao, magistrirao i doktorirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
Radio je u advokaturi, spoljnoj trgovini i na pravno-ekonomskim konsultantskim poslovima. Univerzitetsku karijeru započeo je 2004. godine na Univerzitetu u Beogradu, a potom nastavio na Beogradskoj bankarskoj akademiji, Univerziteta Union u Beogradu. Bio je predavač na kursevima za brokere i investicione savetnike u Republici Srpskoj i kursevima za interne revizore u Sarajevu. Na Pravnom fakultetu Univerziteta Britanska Kolumbija u Kanadi bio je gostujući profesor 2010/11. Objavljivao je radove u domaćim i međunarodnim časopisima i učestvovao na međunarodnim konferencijama od kojih je poslednja 26. maja 2017. u Ankari gde je bio panelist na III Symposium on Commercial Law, Banking and capital market law. Trenutno radi na mestu predsednika Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije.

Daniel Berg

Slavko Carić

Erste bank a.d. Novi Sad, predsednik IO

Slavko Carić je predsednik Izvršnog odbora Erste Bank a.d. Novi Sad, članice Erste Grupe koja je jedna od vodećih finansijskih institucija u srednjoj i istočnoj Evropi.
Rođen je 1971. godine u Novom Sadu. Školovao se u Americi i Švajcarskoj, gde je i diplomirao poslovnu administraciju 1995. godine na Univerzitetu u Ženevi. Tokom svoje karijere osnovao je nekoliko uspešnih kompanija u oblasti trgovine i finansija. Gospodin Carić veoma dobro poznaje poslovno okruženje u Srbiji zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu u okvirima investicionog bankarstva i tržišta kapitala u Srbiji.
U januaru 2009. godine preuzeo je funkciju predsednika Izvršnog odbora Erste Banke u Srbiji. Prethodno, od 2007. godine, bio je zamenik predsednika, nadležan za poslovanje s pravnim licima i tržište kapitala.
Slavko Carić je član Evropske Trilateralne komisije i aktivno učestvuje kao član Trilateralne komisije Srpske nacionalne grupe. Volonterski obavlja funkciju člana Upravnog odbora Britansko-srpske privredne komore i člana Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera.
Odlično govori nekoliko jezika: engleski, francuski, italijanski, ruski i nemački. Danas živi u Beogradu, oženjen je i ima četvoro dece.

Vladislav Cvetković

Vladislav Cvetković

PricewaterhouseCoopers d.o.o. Beograd, direktor - Advisory Markets Leader

Vladislav Cvetković je Direktor za poslovno savetovanje u „PricewaterhouseCoopers“ u Beogradu od 2013. godine. PwC je najveća globalna mreža firmi za pružanje profesionalnih usluga u svetu.
Obavljao je funkciju Direktora Agencije za Privatizaciju u periodu 2009 – 2013, rukovodeći kompleksnim poslovima u Agenciji, uključujući i unapredjenja regulative privatizacije. Pre toga, radio je kao zamenik direktora Agencije u periodu 2007-2009, na poslovima pripreme i sprovodjenja privatizacionih projekata.
U periodu 2001. – 2007. angažovan u Narodnoj Banci Srbije i Agenciji za osiguranje depozita, kao savetnik Guvernera i Vodeći savetnik za privatizaciju banaka. U ovom periodu vodio je veći broja projekata vezanih za reformu i transformaciju bankarskog sektora i bio direktno uključen u formulisanje i uspešno sprovodjenje procesa privatizacije značajnih finansijskih institucija u Srbiji: Jubanka, Novosadska, Panonska i Vojvodjanska banka, DDOR osiguranje. Bio je i rukovodilac projekta najveće privatizacije u Srbiji do danas, akvizicije Mobi63 od straneTelenora 2006. godine.
U periodu 2004-2005. obavljao funkciju člana Saveta Narodne Banke Srbije, a 2006–2009. godine funkciju Predsednika Upravnog Odbora Komercijalne banke Beograd.
U periodu 1994. – 2000. radio na poslovima finansijskog konsaltinga u „Deloitte“ u Beogradu.
Na Ekonomskom Fakultetu u Beogradu, na kojem je i diplomirao i magistrirao, izvodio je nastavu na katedri za Poslovne finansije i računovodstvo.

Jorge Tavio Ascanio

Jorge Tavio Ascanio

Thomson Reuters, menadžer za digitalne inovacije i saradnju

Jorge je uvek gajio strast prema povezivanju finansijske industrije, najnovijih tehnoloških trendova i regulatornih promena. Kao mlad se preselio u Veliku Britaniju kako bi postao softverski inženjer tokom "dotcom" mehura. Nakon što je sa odličnim ocenama diplomirao na Oxford Brooksu, vratio se u Španiju, gde je započeo s prodajom IT projekata kao samostalni konsultant. Zatim je upisao MBA specijalizaciju za ecommerce na Polytechnic University of Madrid, gde su u trendu bili uslužno orijentisana arhitektura i web 2.0. U međuvremenu je radio u Službi za upravljanje projektima u Banco Santander, a takođe je bio i službenik za usklađenost u IBM-u, pre nego što se 2007. priključio kompaniji Thomson Reuters. Od tada je Jorge radio na izgradnji prilagođenih konsultanskih projekata i na strateškom upravljanju računima pre nego što je bio regrutovan u Razvojni tim evropskog tržišta, gde voditi predloge kupovne strane za Zapadnu Evropu u opsegu aktivnog i pasivnog upravljanja. Sada Jorge vodi Partners and Digital Innovation Team za kontinentalnu Evropu u kompaniji Thomson Reuters. Njegovi timovi upravljaju i razvijaju strateška partnerstva u finansijskoj industriji i usmeravaju partnerske odnose u vezi sa brojnim trendovima koji utiču na finansijski ekosistem, kao što su Fintech revolucija (takođe i WealthTech, InsurTech i RegTech) i regulatorni cunami (pod MIFID II, PRIIPS, AML, MAD i PSD II), kao i najnovija tehnološka unapređenja poput Big Data, Blockchain, Machine Learning i Artificial Intelligence.

Urmas Peiker

Urmas Peiker

Funderbeam SEE d.o.o, suosnivač

Urmas Peiker je suosnivač, predsednik i zadužen za razvoj poslovanja Funderbeam.
Počevši svoju karijeru kao regulator hartija od vrednosti u Estoniji, gde je bio zadužen za regulisanje i nadzor nad javnim tržištima kapitala, rano je počeo da se interesuje za rast kapitala i regulatornu usklađenost. Završio je postdiplomske studije na Duke University u SAD. Sve ovo dovelo je dalje do karijere u EBRD, Morgan Stanley i, konačno, pozicije šefa za regulatornu usklađenost u LHV banci (Estonija), pre nego što je počeo sa izgradnjom Funderbeam.
Glavna interesovanja i iskustvo Urmas Peiker ima u vezi sa istorijatom, funkcionisanjem i razvojem globalnih tržišta kapitala. Stoga je snažno angažovan na stvaranju i razvoju tržišta Funderbeam-a, gde se rastuće kompanije mogu finansirati i može im biti obezbeđeno međunarodno trgovanje.

Milan Šolaja

Milan Šolaja

Vojvodina ICT Cluster, direktor

Milan gleda u budućnost i orijentisan je na uspeh. Od 2010. je na čelu Vojvođanskog IKT klastera, gde koristi svoje bogato iskustvo iz međunarodnih projekata i poznavanje sprskog IT sektora za razvoj i dostizanje ciljeva udruženja. Vizija Vojvođanskog IKT klastera je DIGITALNA SRBIJA, a ovo udruženje danas važi za najbolju organizaciju ovog tipa u Srbiji i svojim performansama utire put drugima.
Milan je verovatno najglasniji zagovornik interesa IT industrije koju je, uz pomoć klastera i drugih partnera, postavio u centar interesovanja javnosti u Srbiji poslednjih godina, insistirajući na potrebi da se podigne svest o važnosti ovog sektora i potencijala koji se moraju sačuvati i iskoristiti za dobrobit celog društva i naše privrede.
Njegovo prethodno iskustvo uključuje savetovanje investitora, finansijsku ekspertizu i upravljanje međunarodnim projektima sa snažnim akcentom na informacione tehnologije.
Milan je oženjen i ima dvoje dece.

Siniša Krneta

Siniša Krneta

Beogradska berza, direktor

Gospodin Siniša Krneta započeo je svoju profesionalnu karijeru 1997. godine u Kapital banci, Beograd, na poslovima trgovine finansijskim derivatima, odnosno fjučersima na indekse na najvećim svetskim berzama. Na Beogradskoj berzi je od 2001. godine i od tada je na rukovodećim mestima, najpre na poziciji rukovodioca odeljenja za trgovanje, a od 2004. godine bio je direktor Sektora poslovnih operacija. Gospodin Krneta, kao član tima Beogradske berze, u proteklom periodu imao je veoma važnu ulogu u razvoju i izgradnji imidža Berze koji je prepoznatljiva u domaćim i međunarodnim okvirima.

Zlatni sponzor

Srebrni sponzor

Sponzori

Prijatelji Konferencije